mandag 1. april 2013

Dag 2, and we still going strong

Da er dag 2 kommet. Må ærlig innrømme at vi ikke var like raske ut idag. Og vi hadde vel egentlig ikke noe å skylde på annet enn at det er ferie. Frokost ble det dårlig med, så det ble en brunch på Burger King. Who cares, som sagt det er jo ferie, kaloriene får en tenke på senere. Været idag var mye bedre enn i går, temperaturen var høyere og det regnet ikke, Joo-hoo.  

Vi spaserte nedover "Rákóczi út"  med ett mål om å besøke "Citadella", men det ble en liten avstikker da vi først fant en fin bygning i en liten side gate til høyre. Dette viste seg å være en veldig gammel kirke, men av en eller annen grunn så var ikke denne noe kjent. (Vi er tydeligvis begge litt glad i gammel arkitektur.) Vi gikk inn og det var ganske overveldende i forhold til hva man er vant til  i forhold til norske kirker. Flotte glassmalerier, stort under taket osv. Vi fikk tatt masse bilder som du kan se under.








Vi kom oss ut på hovedveien igjen og oppdaget kjapt at det var ett lite stykke å gå til Citadella og at det i tillegg var en heldags opplevelse, og bestemte oss derfor å spasere litt rundt der vi var. Vi var derfor innom en Synagoge, men denne var stengt så vi fikk ikke komme inn.



Vi fikk sett State House Opera og ikke minst St. Stephens Church. Her klarte vi å komme rett inn i selve påskemessa, og selv om vi kanskje følte oss litt malplassert, var det faktisk en opplevelse. Ordentlig katolsk messe var det med alt som dette tilbyr. Veldig spesielt og ikke minst fantastisk å se på. 8500 mennesker samlet i kirken er ikke hverdagskost for en som ellers sjelden går i kirken. Men dette var liksom noe helt annet. 

Vi gikk deretter og spiset en middag på en veldig flott restaurant som tydelig bar preget av å ligge i ett rikere og mer turist befengt område. Vi spiste masse god mat og delte en god flaske rødvin og hele gildet kom på 500 kroner, noe som vi egentlig syntes var billig. Vi gikk deretter rett over gaten til en bar som het "Negro bar" vi drakk og koste oss hele kvelden. Tenkte samtidig at oi, dette kom til å bli det dyreste vi gjorde. Men 6 rom/cola og 4 glass rødvin kom på hele 383 kroner, så vi ble mildt sagt overrasket. Etter dette var vi vel begge på en liten snurr og fant vel ut at det dags for å komme seg hjem. Resten er historie og vi gleder oss til fortsettelsen. 

PS! måtte legge med ett lite moro bilde av noen "funky" krakker som vi fant midt inne i en liten passasje i ledet oss midt til ingenting, men artig lell.....

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar